25 Şubat 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Barbunya


Derin dondurucuya yazın koyduğum taze barbunyadan pişirdim.
Barbunya  bir taşım haşlanıp suyu süzülür .
(Düklü tencerede pişirdiğim için haşlama süresi ve pişme süresi kısa sürdü)
Tencereye zeytinyağı konur, bir baş kurusoğan rendelenir. 4 diş sarımsak 1 adet küçük havuç minik doğranır, 1  çorba kaşığı domates salçası eklenir.
Barbunya eklenir tuz ve 2 adet kesme şeker eklenir.
suyu ilave  edlir.
*(düdklü tencerde pişirilicekse suyu barbunyanın  üzerine iki parmak   çıkıcak şeklinde eklenir. tencerede pişicekse suyu biraz daha fazlalaştırmak gerek.)
*( zeytinyağlı yemeklerde soğan rendelenmelidir, doğranırsa görüntü  kötü olur.)

1 yorum:

  1. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık, zeytinyağlılar içinde en çok sevdiklerimdendir barbunya.

    YanıtlaSil