11 Aralık 2010 Cumartesi

Ayvalı Kereviz




Greyfurt suyu ile pişen kereviz yemeği:)
Mutfakta Zen de görmüştüm bu yemeği ben de greyfurt suyu ile pişirmeye karar verdim.
Bu tarifi denemek isteyenler greyfurtun acımsın tadını sevmeli:) yoksa portakal suyu ile pişirmeli.

Tencereye bir küçük kuru soğan doğranır.
Kerevizler soyulup, dilimlenir, limon suyun içine konur.
Soğanların üzerine kerevizler sıralanır. Yarım ayva dilimlenir kerevizlerle  karışık sıralanır.
1 adet kesme şeker, tuz ve sızma zeytinyağı gezdirilir.
2  adet  greyfurt suyu veya portakal, yarım limon suyu sıkılır ve eklenir.
Normal ateşte  pişirilir.

1 yorum:

  1. Bende hep portakkali pisiririm, grapefruit hic denemedim. Fikir guzel! Ellerine saglik.

    YanıtlaSil