7 Nisan 2012 Cumartesi

Üzümlü Kek







***  3 yumurta
    *  1 su bardağı toz şeker
    * 1 çay bardağı sıvı yağ
    *  1 su bardağı süt
    *   1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
    *  limon kabuğu rendesi
    *1 çay bardağı kuru üzüm
   * portakal kabuğu rendesi
    * ( ben portakal kabuklarını haşlayıp acı suyunu döküp sonra biraz şekerle pişirdiğim minik doğranmış portakal kabuğuklarını kullandım.Derin dondurucuda streçe sarılı  birer porsüyonluk şeklinde saklıyorum)

   *  1 çorba kaşığı nişasta
   *  2 su bardağı un   ( kıvama göre un ilavesi yapılabilir.)

***Malzemeler sırasıyla çırpılır.
Yağlanmış unlanmış kalıba dökülür Hamurdan bir parça ayrılır kakao eklenir , kakaolu hamurda çember şeklinde dökülür.

* kekin üzerine üzüm, portakal kabukları serpiştirilir.

* 160 c de pişirilir.

3 yorum:

  1. What a lovely cake..love the color and texture.

    YanıtlaSil
  2. en sevilen geleneksel kekimizdir,eline sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. mmmm...
    miss gibi bir lezzet daha..
    portakallı lezzetlere asla hayır diyemiyorum:)
    :)
    ellerine sağlıkk canım..
    mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil