6 Temmuz 2012 Cuma

Vişneli Kremalı Etimek Tatlısı






** Bir kase çekirdekleri çıkartılmış VİŞNE
*VİŞNE  zamanı şimdi. vişnelerin derin dondurucuya yerleşme zamanı.

* 2, 5 su bardağı su
*  1,5 su bardağı toz şeker
* 1 kase vişne
** Bir tencerede kaynatılır.
* el blendıryla vişneler çekilir.( süslemek için 2-3 yemek kaşığı ayrılır.)
* Tuzsuz etimekler cam kaba dizilir.
Vişneli şerbetle ıslatılır.

** 2 su bardağı süt
 * 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
kaynatılır vişneli ekmeklerin üzerine dökülür.
vişnelerle süslenir.

**kremada şeker yoktur istenirse 1-2 yemek kaşığı eklenebilir.

1 yorum:

  1. hııım enfeeees...
    1 dilimde ben istiyorum....
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil