9 Ağustos 2012 Perşembe

İmam Bayıldı / Karnıyarık Kardeşliği


















*** Kızgın yağda kızaran beş patlıcandan, üçü imam bayıldı, ikisi karnıyarık olmak istediler:)

*** 5 adete patlıcan yıkanıp alaca soyulur.
* kızgın yağda kızartılır.

***  1 adet kurusoğan piyazlık ( yan yan ) doğranır
*  6-7 adet sarımsak ince kıyılır
* 2 tahta kaşık zeytinyağın da kavrulur .az tuz eklenir.( tuz soğanların ölmesini sağlar)
* ince doğranmış sivri biber 1 kase
* soğanlarla biberler kavrulur

*1 yemek kaşığı kadar domates salçası
* 2-3 adet minik doğranmış domates
*1 küçük kase kıyılmış maydanos
*karabiber, tuz eklenerek kavrulur.

** 3 adet patlıcanın içi açılır ve bu içle doldurlup , domates maydanos, sarımsakla süslenir.


*** 100 gr az kıyma kavrulur. az önce yaptığımız imam bayıldı  içinden  kalanı,  ekleyip yarım çay bardağı kadar su ekleyip pişirilir.
* 2 adet karnıyarığın içine doldurulur.

** minik tepsiye dizilir.yağlı kağıt ile kapatılır.
* su eklendikten sonra kısık ateşte veya fırında pişirilir.


KARNIYARIK: kıymalaı içle hazırlanır.
İMAM BAYILDI: sebze içle hazırlanır.




3 yorum:

  1. yine çoşmuşsun şeker,karnı yarık mücver ohhh sefan olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Şuan canım o kadar çok istedi ki... Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bunlar nasıl yemekler tatlılar şahane gercekten...

    YanıtlaSil