21 Aralık 2012 Cuma

Üzümlü Limonlu Kek






Bu ölçüden iki kalıp kek yapılabiliyor.İsterseniz hediye, isterseniz deepfreez de saklanabiliyor.

* 1 su bardağı = 200ml

*** 4 yumurta

       1 su bardağı sıvı yağ
        1 su bardağı toz şeker
       1 su bardağı süt
       1 paket kabartma tozu
        1 paket vanilya
        1/2 çay kaşığı toz zencefil
       1 limon kabuğu rendesi
        1 çay bardağı kuru üzüm
        1 çay bardağı ceviz, fındık, fıstık ne varsa
        2 çorba kaşığı kakao
         3 su bardağı un

* bir tane yuvarlak , bir tane baton kalıp .Kalıplar yağlanır unlanır
* 170  c

** Yumurtalar, şekerle çırpılarak köpürtülür
     Sırasıyla diğer malzemeler eklenir.
    Hamurlar kalıplara dökülür. 1/4 kadar hamur ayrılır
   Ayrılan hamura kakao eklenir spatula ile karıştırılır.
    Kalıplara şekil şekilde kalan kakaolu hamurda paylaştırılır.
  Eğer kalıp büyükse bir kalıba, bunlar gibi küçük kalıpsa iki kalıpta kekler pişirilir.
170 ce ılık fırın

3 yorum:

  1. güzeller güzeli komşum,
    limon dedin canımı yedin :))
    banada ayırdınmı o mis gibi kekinden,
    şu karlı istanbul gününde
    :))))

    YanıtlaSil
  2. I never eaten a cake with grapes in it. This is wonderful. Thanks for sharing.

    YanıtlaSil
  3. Lavantam ellerine sağlık .Gece gece olsaydı dedirtin vallahi ,üşenmesem de yapsam diyorum.sevgilerimle canımmmm.

    YanıtlaSil