5 Mayıs 2013 Pazar

Pandispanya Nasıl Yapılır?






Pandispanya yapılıp hazırlanınca yaş pasta yapmak çok zevkli. Pandispanya yapmakta kolay ve zevkli. Bu tarif çok başarılı oluyor, diğer bir tarifi de ekleyeceğim.


MALZEMELER

22 cm kalıp 

* 4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker ( bir parmak eksik) 
*1/2 çay bardağı nişasta
* 1  su bardağı sinangil kek un
* 1 dolu yemek kaşığı kakao 25 gr

* 1 çorba kaşığı fındıklı nescafe +1 çay bardağı sıcak su hazırlanıp soğumaya bırakılır.

YAPILIŞI

** Yumurtaların beyaz ve sarıları ayrılır.
Şekerin yarısı sarılarla, yarısı beyazlarla çırpılır.
*nescafe eklenir.
*Kuru malzemeler elenerek eklenir.
*Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt kesilerek serilir

* 185 c de pişirilir.
*Pişen pandispanya 3 pata bölünür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder