4 Temmuz 2013 Perşembe

Çikolatalı Muss Pasta ( Esmarella )

Bu pastanın ismi ne olsun derken gelen öneri üzerine Esmarella oldu şarkısı güzel YouTube dinleyebilirsiniz:)










Tabanı cheescake üstü bitter çikolatalı muss . Pişirmeden yapmayı denedim ve çok başarılı bulundu.

* 2 paket Eti Burçak bisküvi
* 2 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş ılık

** Bisküviler rondodan geçirilir
* Erimiş ılınmış tereyağ eklenir
*Hamur haline getirilir
* Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilir
* Çekilmiş hamur halinde ki bisküviler bastırılarak kalıba yerleştirilir.
* 10 dakika buzlukta bekletilir
* Muss  hazırlanan kadar buzdolabında bekletilir

** Muss Yapımı
* 160 gr 2 paket bitter çikolata
* minik bir tavada biraz krema veya sür eklenerek çikolatalar eritilir.
* 1 kutu krema mikserle çırpılır
*Sertleşmeye başlayan kremaya kaşıkla çikolata eklenerek çırpma işlemine devam edilir
*Hazırlanan muss pasta tabanına üzerine serilir.
* Rende çikolata serpilir
* Buzdolabında saklanır.

3 yorum:

  1. Coooooooooooook güzel olmuş :))

    YanıtlaSil

  2. Çok lezzetli bir tarif.
    Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor elinize sağlık çikolatalı herşeyi severim.takibindesiniz.bana da beklerim.sevgilerimle. http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil