8 Temmuz 2013 Pazartesi

Şeftalili Damla Sakızlı cup







Damla Sakızlı Muhallebi
* 1 litre süt
* 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*  3 yemek kaşığı un
*  1-2 tatlı kaşığı damla sakızı reçeli
* 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
* 25 gr bir yemek kaşığı kadar tereyağ

*** Hepsi çırpılır karıştırılarak pişirilir.
Pişen muhallebi çırpılır.

**MUSS

* 1 kutu krema
* 1 adet şeftalinin kabukları soyulup rondodan geçirilir
* Krema çırpılırken kaşık kaşık eklenir.
* Cup bardaklarına paylaştırılan muhallebinin üstüne muss paylaştırılır

** Şeftali ile süslenir, servis esnasında dondurma ile lezzet katılır.

5 yorum:

  1. Lavantam tam yaz tatlısı serin serin iç ferahlatan ellerine sağlık olsun,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Tam iftarlık bir tatlı olmuş, hafifliğine diyecek yok :) Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.Bu arada blog adınızı çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  4. Damla sakızlı her şeyi çok seviyorum. Ne kadar pahalıdır kendileri. Reçeli bir Yunan marka var o mu acaba? Sıcak gecelerde ideal. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil