12 Haziran 2014 Perşembe

Çörek otlu Kurabiye



* 3- 3,5 su bardağı un
* Yoğurma kabına 3 su bardağı un alınır
*Ortası havuz yapılır
* 125 gr tereyağ ( yada teremyağ)
* 1,5 tane yumurta sarısı ( yarım yumurta sarısı üstüne sürücez)
* 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 çay kaşığı anason
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* Hamuru güzelce yoğurulur ele yapışıyorsa unun yarım bardağıda eklenir
Hamur ağzı kapalı bir kapda buzdolabın da 1 saat bekletilir

* Unlanmış tezgah da hamur açılır
*hamurun kalınlığı bir parmaktan daha ince olmalıdır 
* Bir cetvel yardımıyla çok kolay kesebilirsiniz yada varsa minik kalıplar kullanabilirsiniz

Kesilen hamurlar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
* yumurta sarısı sürülür bol susam çörek otu serpilir
* Isıtılmış fırına 170 c de pişirilir
* Çörek otu anason kokulu mis gibi tuzlu kurabiyeler hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder