9 Temmuz 2014 Çarşamba

Vişne Reçeli

Vişne reçeli

1 250 gr vişne
Çekirdekleri çıkartılır 
Çekirdek çıkatma aletini Medimarkdan geçen yıl almıştı kızım

Vişne mayhoş meyve olduğu için adlında bire bir buçuk yapılır fakat ben bire birde çok başarılı buldum lezzetini 
Ayrıca çekirdek de çıkınca gram iyi geliyor 

1.250 kg vişne
1 Kg toz şeker
 Ayıklanır şeker dökülür yarım saat sonra kaynatmaya başlanır vişne suyunu salmıştır 
Önce kısık ateş sonra orta ateşde pişirilir

Reçel kaynatılırken başından ayrılmayın taşabilir


Porselen bir tabakda akıcılığına bakın yavaş akıyorsa olmuş demek

3-4 adet minik limon tuzunu ekleyin 

5 dak daha kaynadıktan  sonra ocağı kapatın 
 
Sulu gelebilir vişne durdukça kıvam alan bir reçeldir

Fazla kaynatırsanız kararır 
Lezzeti değişir 



2 yorum:

  1. elinize sağlık çekirdek çıkaran alete de bayıldım ya

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim reçel.kahvaltıda bayılırım canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil