1 Aralık 2014 Pazartesi

Mandalinalı Cheesecake



Mandalinalı Cheesecake 

600 gr labne peynir
3 yumurta
200 ml krema süt kreması
1su bardağı şeker
Vanilya

Bunlar sırasıyla çırpılır

2 paket eti burçak bisküvi
Rondoda çekilir
2 yemek kaşığı tereyağ ile yoğurulur 
Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba sıkı bir şekilde serilir 
Buzdolabında bekletilir

Bu sırada peynirli iç hazırlanır
Dolapdan çıkan kalıba iç malzeme dökülür

Kalıp folyo ile sarılır fırına ısıya dayanıklı bir kapda su konur
160 c de 45-50 dak pişrilir
Ortası haifi salanırken fırın kapatılır içindr soğuturlur fırın kapağı arlanır

3-4 mandalina çekilir
1 çay bardağı mandalina yada portakal suyu 
1,5 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı toz şeker 
Karıştırılrak pişrilir
Ilınan kekin üzerine dökülür

Kalıpla buzdolabinda dinlendirilir en az 4/5 saat bir gece dolapda durması daha iyi 









Cheesecake Mandalinalı peynirli kek


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder