29 Ekim 2015 Perşembe

Vişneli Kalp Cheesecake

🍒 Malzemeler 

2 paket Torku tambuğday bisküvi 
50 gr tereyağ 

Bisküviler rondoda çekilir 
Bir avuç kadarda fındık veya tuzsuz badem çekilir 
Hepsi karıştırılır 
Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba bastırarak yayılır buzdolabına konur

Cheese bölümü

600 gr labne 
1 su bardağı şeker 
200 ml süt kreması 

Önce çırpılır 
Sırayla kırılarak çırpılan 3 adet yumurta eklenir 

1,5yemekkaşığı nişasta 
1 yemekkaşığı un 

Bütün malazemelr karıştırılıp bisküvilikalıbın üstüne dökülür 

Kalıbın dış çemberi folyo ile sarılır 

160 c de 45-50 dak pişirilir 
Kekinizin üstünü elleyince ortası hafif oynamalı 
Fırın kapatılır kapak aralanır içinde sığutulur 


Sos
250 gr vişne
1 çay bardağı şeker 
1 yemek kaşığı nişasta 5-6 yemek kaşığı suda açılır 
Pişirilir 
Cheesecake üstüne dökülür 

Pişen cheesecake bir gece dinlenmeli 
Sos ertesi gğn dökülmelidir 







2 yorum:

  1. Merhabalar, mükemmel olmuş. Vişneli kalp cheesecake çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Sefa Gencal çok teşekkür ederim instagram sayfama da beklerim

    YanıtlaSil