19 Kasım 2015 Perşembe

Lemon Curd


Limon Curd

How to make lemon Curd

3 eggs
150 gr sugar
3 lemon just
80 gr butter 


3 yumurta 
150 gr toz şeker  (1 su bardağından bir parmak eksik )
3 limon kabuğu rendesi ve suyu 
80 gr tereyağ 



Bir tencerenin içine sıcak su konur diğer tencerenin sapları tutunmalıdır büyük tencereye Benmari usulü ocak kısık yanmalı 

Kaseye toz şeker limon kabuğu limon suyu ve yumurtalar alınır mikserle yada tel çırpıcıyla çırpılır benmariye kase oturtulur 
10-15 dak tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir. Kıvam koyulaşınca olduğunu anlarsınız

Pişen curd tezgah üstüne alınır ve tereyağ eklenir çırpılır 

Hazır olan curd kavanoza bışaltılr 
Sabahları marmelat gibi ekmeğe yada bisküviye sürerek yenilebilir 
Özellikle scone isminda cookie bisküviye sürülerek Amerika da yemesini seviyorlar lemon curd 

Pasta kreması, rulo kek ara kremada , marmelat gibi kahvaltıda yada turtada dolgu kreması olarak kullanıbilir afiyet ve sağlıkla. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder