8 Kasım 2015 Pazar

Simit Poğaça

Nefis bir mayalı hamur tarifi vericem 

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su 
1 yemek kalığı toz şeker

Bunlar bir bardağa konur içine bir paket instant maya eklenir kaşıkla karıştırılarak eritirlir ( yaş maya kullanılcaksa 1/2 paket paketler. 42 gr dır ) 

Yoğurma kabına birazcık un alınır una 1 tatlı kaşığı tuz eklenir havuz yapılan unun ortasına mayalı karışım dökülür

1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta 
100 gr oda ısısında tereyağ eklenir 
Ele yapışmayan yumşak bir hamur elde edilene kadar un eklenir yoğurulur

Hamur 20 dak kadar kapalı mayalandırılır

Mayalanan hamur tekrar yoğurulur gazı çıkartılır 
İstenilen şekilller verilir istenirse içine ezilmiş peynir eklenir

Şekil verilen poğaçalara yumurta sarısı sürülür yumurta sarısının içine bir çay kaşığı pekmez eklenir 

Sussam çörekotu serpilir
Tepsi mayasına bırakılır 
Fırının yoğurt ayarına getirmek tepsi mayasını hızlandırır normal fansız ayra getirilir ısısı 50 c de ısıtılır poğaçaların kabardığını görürsünüz 

180 c de pişrilir herkes kendini fırınını çok iyi bilir :) 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder