26 Şubat 2016 Cuma

Cannelloni

Cannelloni İtalyan mantısının bir çeşiti
Aynı bizim su böreği gibi fakat farklılıklar var Lezzeti çok güzel oldu.


Hamur görüldüğü gibi nefis 




Hamuru
3 yumurta
2,5 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı tuz 
3 çay kaşığı sıvı yağ 

İç malzeme : 200 gr beyaz peynir maydanoz 

Hamur yoğurulur dinlendirilir
Hamur üç pazıya ayrılır açılır
6x6 yada 6x9  kareler kesilir 
Kaynayan suyu tuz eklenir hamurlar haşlanır 
Süzdürülen hamurlara iç konur rulo yapılır cam kaba dizilir 
Rulolar kürdanla tutturulur 
Üzerine bol kaşar serpilir 
Fırına verilir 
Üstü kızarınca pişmil demektir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder