20 Şubat 2016 Cumartesi

Hint Pilavı



Hint Pilavı 

2 su bardağı yasmin pirinç yada Basmati 

1 adet piyazlık doğranmış beyaz soğan
1 çorba kaşığı karanfil 
1 yemek kaşığı kakule 
1 küp şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kabuk tarçın
2 yemek kaşığı safran yada zerdeçal
Muskat rendesi
4 yemek kaşığı gül suyu
1 kahve fincanı süt safranı açmak için
2 fincan ceviz
2 küçük kahve fincanı kuş üzümü
Badem 

Pirinçler yıkanır tuzlu sıcak suda bekletilir 
Soğan sotelenir 
Baharatlar ince tülbentte baharat torbası yapılır 
Safran sütte açılır 
Pirinçler eklenir 3 su bardağı su eklenir 
Pişen pilava gül suyu zerdeçal  kuş üzümü badem eklenir demlendirilir 


1 yorum: