26 Şubat 2016 Cuma

Krepli Mantar Salatası

 Krepli Mantar Salatası 


Önce krepleri hazırlıyoruz Mantarlarlarıda soteleyip böyle güzel bir sunum hazırlıyoruz 

Krep 
4 yumurta
5 yemek kaşığı un (150 gr) 
50 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Bütün malzemeler çırpılır 
Krep tavasında birer kepçe dökülerek krepler pişirilir

Bir tavada 
4 yemek kaşığı zeytin yağı 
400 gr mantar minikleri bütün büyük mamtarları boylamasına dilinir 
1 havuç küp doğranmış
1 kırmızı biber küp doğranır ve eklenir 
Sotelenen mantarlara 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
2 yemek kaşığı kuş üzümü 
2-3 dal dereotu 
Karabiber tuz
Eklenir 
100 gr rende eski kaşar serpilir

Kreplere hazırlanan mantar soteler paylaştırılır 
Roka yeşl soğan cerry domates eşliğinde sunum yapılır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder