29 Şubat 2016 Pazartesi

Paskalya

Paskalya çöreği çocukluğumu hatırlatan çöreklerden birisidir, diğeri de ayçöreği
Mahlep kokusu ve yumşacık dokusuyla nefis tarif 




Önce mayayı hazırlıyalım 
42 gr bir küp yaş maya
1 su bardağı ılık suyun içine atılır
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hepsi karıştırılır 
Yoğurma kabının içine alınır 
1.  Su bardağı un elenir karıştırılmaz 
Kapın kapağı kapatılır ön mayalanma yapılır 
Maya göz göz olunca maya olmuş demektir 

100 gr pudra şekeri 
50 gr margarin 
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yumurta (1 sarı üstüne sürmek için ayır) 
1 çay bardağı ılık süt
4-4,5 su bardağı un kontrollü eklenir

Ele yapışmayan yumşak bir hamur yapılır 

Pürüzsüz hamur yoğurulur 
Önce 5 bölünür hamur 
Portakal büyüklüğün de 
Sonra her parça 3 bölünür 
Ortası kabarık uzun çubuklar yapılır 
Üçer taneden saç örgüleri yapılır

Yağlı kaağıt serilmiş tepsiye dizilir
Yumurta sürülür 
File badem yada fındık dökülür 

Tepsi mayasıda beklenir
180 c soğuk fırına verilir 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder