20 Şubat 2016 Cumartesi

Pilav Nasıl Yapılır ( Pilavlar)

Pilavlar 
Pirinç B Vitamini bulunan bakliyattır
Pilav pirinç ve bulgurdan yapılır

1 Haşlama pilav
2 Suya salma pilav
3  Kavurma Pilav

1 ölçü pirinç = 3 ölçü pişmiş pilav 
Ana yemekte ~ 60-70 gr porsüyon 
Garnitürlü yemekte ~ 40-50 gr

1 su bardağı pirinç 150 gr 
1 çaybardağı pirinç 70 gr 

1 kg pirinç =1.200 lt su (. 6 su bardağı)
1 kg pirinç = 1/4 yağ  (250 gr yağ )

5+5+5 ocak harlı+orta+kısık 
1 yemek kaşığı tuz 

Haşlama Baldo pirinç 

2 su bardağı pirinç 
4 su bardağı su 
100 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz 

Tencereye ölçülü su konur tuz eklenir
Su kaynayınca pirinç salınır
Tencere kapağı kapatılmaz tencere ara sıra sallanır 
Pişen pirinçler süzgece alınır
Yağ kızdırılır 
Servis tabağına alınan pirinçin üzerine yağ gezdirilir 



SUYA SALMA PiLAV

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı pirinç 
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr tereyağ 

Ölçülü su tencereye ve tuz konur kaynayınca 
Pirinç eklenir
Tencere kapağı kapatılır 
Yağ kızdırılır üzerine gezdirilir 

ÜZÜMLÜ PiLAV
1-2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm yağda  şişene kadar pişirilir 
Pilavın üzerine gezdirilir 

Püf: pirinç ıslatılmaz Eğer ıslatılırsa nişastayla beraber sıcak suya geçen B Vitaminini de dökülmüş oluyor



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder