26 Şubat 2016 Cuma

Ravioli

Ravioli yada Ravyoli yada Türk işi "peynirli mantı" ne derseniz nefis bir hamur ve lezzet


Ravyoli önde arkada Cannelloni ikisinin de hamuru aynı lezzetleri fark gösteriyor 


Hamur
3 yumurta
2,5 su bardağı un 
Hamur yoğurulur dinlendirilir

İç: 200 gr beyaz peynir 
1/2 demet maydanoz 

Hamur açılır 3x3 kareler kesilir 
Peynirli  harç konur kapatılır 
Kaynar tuzlu suda 1 yemek kaşığuda sıvı yağ eklenir haşlanır 

2 adet domates rendelenir yda minik doğranır 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
Tuz 
Fesleğen 
2 diş sarımsak 
Sos hazırlanır 
Ravyoli servis tabağına alınır 
Üzerine sos dökülür 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder