7 Şubat 2016 Pazar

Vişne Soslu Ekler (choux)

Ekleri benim gibi çok seviyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Aslında işe başlamak önemli ve şahane şu hamurları (choux) yaptığınızı görüceksiniz 

CHOUX  Hamuru 

150 gr tereyağ ( margarin kullanıcaksanız kokmayan bir margarin tercih ediniz 
1,5 su bardağı su 
1,5 su bardağı un elenmiş 

(Klasik su bardağı kullandım)

Orta boy bir tencereye 1,5 su bardağı su konur ocağa alınır 
150 gr yağ da eklenir 
Bir fiske tuz , şeker eklenir

Yağ eriyince un eklenir hızlıca karıştırılır 2 dakika kadar pişirilir ocaktan alınır

Ara sıra karıştırarak soğuğa yakın ılıtılır 
4 adet yumurta 
Her kırılıan yumurta hamura yedirilir 
4 yumurta tek tek hamura çırpılarak yada yoğurularak yedirilir 

Sıkma torbasına uç takılır ve hamur doldurulur 

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur minik uzun olarak aralıkla sıkılır ( hamur kabarıyor)

Fırın170 c ısıtılır tepsi fırına alınır 
Piştiğini görünce fırın kapatılır ve 15 dakika kapağı hiç açılmaz 
 
Poritrol yada ekler için miniik kurabiyeler hazır 

İÇ Kreması için iki adet krema tarifi yazıcam tercih sizin 

Pastacı Kreması 
400 ml süt  2 su bar 
4 yumurta sarısı
90 gr toz şeker 1 çay bard
30 grmısır nişastası 2 dolu yemek kaşığı 
Vanilya 
Çırpılıp pişirilir soğunca 
1 kutu çırpılmış krema
1 paket kremşanti. Malzemeler eklenir çırpılır 

İç Krema 
2 su bardağı süt 
2 yemek kaşığ nişasta
1 yemek kaş un
Vanilya
3 çorba kaşığı toz şeker
Çırpılır pişirilir ocaktan alınca 
1 yemek kaş tereyağ 




Pudra şekeride serpilir 




Vişne sosu 
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder