2 Mart 2016 Çarşamba

Açma

Açma 

Mayalı hamurla yapılan çörek 
1 küp maya 42 gr 
1 su bardağı ılık su 
1 tatlı kaşığı tuz
Bunların  hepsi yoğurma kabına alınır 
1 su bardağı un elenir karıştırılmaz üstü kapatılır hamur mayalanmaya bırakılır



7 su bardağı ele yapışmayan yumşak hamur olucak un kontorlü eklenmelidir 

4 yumurta 2 tanesinin sarılıaları ayrılır üstlerine sürmek için 

Maya kabarınca yumurtalar 1 çay bardağı sıvıyağ 

Eklenir yoğurulur

Hamurdan mandalina kadar kopartılır 80 gr dikdörtgen açılır 

200 gr margarin 

Açılan her parçaya bu margarinden minik parçalar kopartılarak sürülür 
Rulo yapılor bir yandan sağa bir yandan sola bükülür ve birleştirilir 

Tepsiye dizilir yumurta sarıları sürülür çörekotu serpilir 

Tepsi mayası bekletilri 
Soğuk fırına konur 180 c pişirilir 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder