1 Mart 2016 Salı

Milföy Hamur Nasıl yapılır

Fransa'da Fötöye usta değişik bir hamur nasıl yaparım ? Diye düşünürken aklına bin yaprak anlamı taşıyan milyöf hamuru gelmiş.  Aslında hamura kendi adını vermiş " Fötöye" diyede Milföy olmuş belki de söylenmesi daha kolay gibi diye:)

Temel yapılması gereken şey hamura yağı  hapsetmek ve katlama tekniği ile hamurla yağı bütünleştirmek 
Kuruvasan yapmak için milföy hamuruna ihtiyaç vardır 
Şimdilerde kolay yoldan ulaşılabiliryor market derin dondurucularında bulabiliyorsunuz 
Denemek isterseniz 3-6 ay dondurucuda saklanabilen bir ev milföyüde yapabilirsiniz 

500 gr un
300 gr margarin 
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 damla limon suyu

3 su bardağı un tuz ve limon suyu yoğurularak homojen bir hamur elde edilir

Buzdolabında dinlenen hamur 30 dak 
Tezgaha alınır hamurun ortasına bir artı yapılır bıçakla
Ortası tümsek olacak şekilde artılardan hamur açılır 
Yani dört kulak yapılır 
Tam oratdona yani tümsek bırakılan yere yağ oturturulur 
Yağın dört tarafı nerdeyse 1 su bardağına yakın unla unlanır
Kulaklar kapatılır 
Yağ asla çıkmamalıdır soğuk yağ kullanırlırdikdörtgen açılır hamur yavaşça dikkatle 
Katlanır ters çevrilir 90 derece çevrilir hamur 3 tur yapılır buzdolabına kaldırılır 20 dakika dinlendirilir 
Tekrar açılır  katlanır üç kez yaplır 
Bunu 4 kere yapmak gereklidir aralarda 20 dak buzdolabında diblendirmeli
Dördüncü turda tamamlandıktan sonra stereçe sarılır buzdolabında bir hafta bekletilir 
Kullanmaya hazır hamur 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder