17 Haziran 2016 Cuma

Baklava Hamuru

Baklava hamurunun en güzeli burda 
Bu hamurla 60 kat baklava
Bülbül yuvası
Kaynana gerdanı kıvratma 
Muska Fırfırlı Tatlı

Baklava Hamuru
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çaybardağı sıvı yağı
1 yumurta 
1 yemek kaşığı sirke
1 cimdik tuz
Un

Hamuru açarken kullanmak için Buğday nişastası ve bir paket kabartma tozu elenir Hamur bu karışımla açılır 

Hamur yoğurulur dinlendirilir
Cevizden küçük bezeler yapılır 
Baklava yapılacaksa her beze çay tabağı kadar açılır her on minik yufka üst üste konur ve bir yufka şeklinde açılır
Bükme açmak istenirse tek tek bezeler açılır içine çekilmiş ceviz fındık serpilir oklavaya sarılır büzülür tepsiye dizilir 
Eritilmiş tereyağ dökülür 170-180 c pişirilir 

Şerbet 5 su bardağı şeker 
4,5 su bardağı su bir dilim limon

Ben kıvratma için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su bir dilim limon ekleyerek kaynattım yarım tepsi pişmiş soğumuş bükmeye ılık nerdeyse soğua yakın şerbet. Döktüm Biraz kıtır sevenler için bu yöntem 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder