19 Ağustos 2016 Cuma

Şeftalili Galette

Galetteyi ilk anjelik erikle yapmıştım Cafefernando nun tarifle daha sonra çileklisini denedim çok sevdik 
Her reçeti oynadığım gibi bunu da kendimce yapmaya başladım
İnstagram da "ver coşkuyu" arkadaş gurubumuz da Hatibon.blogspot.com Hatibon Hatice nin galette çeşitleri yapmasıyla bizlerde coştuk meyveler şenlendi dahası da var sebzeli yapmaya başladık incitadında.blogspot.com İnci nin yaptığı nefis Sebzeli mozarelli peynirli galettesini görmelisiniz 
Yakında ben de yaparım instagram da paylaşım harika 

Şeftalili galette 
120 gr soğuk tereyağ 
180 gr un ( klasik sı bardağı 110-120 gr un alıyor ) 
1-2 yemek kaşığı toz şeker ( hamurda şeker oranını kendi danak tdına göre ekleyin)
3 yemek kaşığı soğuk su 
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz 



2-3 adet şeftali ben sert şeftalilerden seçtim fazla sulanmaz
1 yemek kaşığı nişasta




Tereyağ yoğurma kabına alınır 
Kuru malzemeler yavaş yavaş eklenir 
Soğuk su ve sirke kaşık kaşık eklenir 
Hamuru sıkınca dağılmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurulur
 soğuk su hamurun bu kıvama gelmesine kadar eklenir kontrolü olmalıdır
Bu işlemi varsa tezgah mikseri yada el mikseriylede yapabilirsiniz 

Hamur streçe sarılı buzdolabında 1 saat dinlenir

Yağlı kağıt üzeri hafif unlanır ve hamur açılır
Üzerine nişasta serpilir meyvelerin suyu hamura geçmesin kıtır pişmesi sağlansın diye 

Dilimlenmiş şeftaliler dizilir 
Ortasına çekirdeği çıkarılmış vişne konur
Vişneleri ayçiçeğine benzettiğim için kullandım 

Üzerine toz şeker serpilir

180 c de 25-30 dak pişirilir 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder